Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z činnosti místní organizace Českého rybářského svazu ve Skuhrově nad Bělou v roce 2017

Z činnosti místní organizace Českého rybářského svazu

ve Skuhrově nad Bělou v roce 2017

 

     V roce 2017 činnost dle toho, co jsme si naplánovali, trochu vybočoval z běžného roku našeho spolku.  Ke každoročním činnostem jako je postarat se o dostatečné množství rybí násady do sportovních revírů, ještě přibylo opravení výpustě na D2, oprava břehů na D1 v Debřecích a s tím spojené slovení ryb z obou rybníků.  Našim cílem je uspokojit jak rybáře, kteří si chtějí odnést rybu domů, tak také ty, kteří chtějí u vody rybolovem hlavně relaxovat v dnešní uspěchané době.

    Jak jsem již psal, hned jak roztál sníh, tak jsme vypustily rybník D1, zkontrolovali osádku ryb a rybník se ihned začal napouštět vodou z D2. Tento rybník se vypustil úplně a ryby z něho se přesadily do D1.  Tento rybník zůstal bez vody, jak trochu vyschl, odstranila se stará výpusť a upravilo se dno okolo výpustě. Na podzim bylo naplánované vybetonování nové výpustě, ale začalo pršet a toto se nám nepodařilo realizovat. Na D1 se ponechal nižší stav vody a upravily se břehy po celém obvodu rybníka. V průběhu roku se dodělávala maringotka. Dala se do ní nová podlaha a nechalo se do ní udělat osm postelí.  Spaní by měly využívat hlavně děti z rybářského kroužku při akcích, které kroužek pořádá.

      Jako každoročně byly uspořádány závody dospělých na spodním rybníku v Debřecích, zúčastnilo se 33 závodníků a to i z hodně vzdálených míst, dva účastníci byli až z Moravy . Tradičně byly uspořádány i závody dvojic na 24 hodin, uskutečnily se 24.-25.6.2017 a zúčastnilo se celkem 18 dvojic, nepodařilo se navázat na loňskou účast. Při závodech na 24 hodin se celkem ulovilo 836,74 kg ryb. Při obou závodech vyšlo počasí a ryby braly a dle ohlasů závodníků se závody vydařily.

     Jednou z nejdůležitějších činností je práce s mládeží. Kroužek mládeže pod vedením pana Főrstera a pana Hradeckého navštěvuje 15 dětí a scházejí se pravidelně jedenkrát týdně. V kroužku se učí, jak ulovit různé druhy ryb, a také různé způsoby lovu. Učí se chovat šetrně k přírodě, poznávat nejen ryby, ale i živočichy a rostliny okolo vody. Pro děti byly uspořádány závody dne 3.6.2016. Zúčastnilo se celkem 18 dětí. Pro děti bylo připraveno občerstvení zdarma a pro každého soutěžícího krásná cena. Pro děti byl v srpnu uspořádán rybářský na rybníku D1 v Debřecích. Na táboře bylo 16 dětí. Všechny děti spaly ve stanech na břehu rybníka a dle jejich ohlasu se jim to hodně líbilo.  Určitě to pro ně bylo nevšední a trochu dobrodružné.  Pří nočním pobytu u vody si také vyzkoušely noční rybolov, který má také své kouzlo.

    To, že jsme se celý rok starali o naše rybníky, o krmení ryb, prosekávání ledu, stav vody, je každoroční samozřejmostí našeho spolku.

     Na tomto místě bych chtěl poděkovat obecním úřadům ve Skuhrově nad Bělou a Kvasinách za spolupráci a podporu našeho spolku. Pro děti z kroužku mládeže se díky této podpoře může pořádat více zajímavých akcí.  Také  sponzorům, kteří věnují ceny na rybářské závody. Pokud chcete relaxovat v přírodě se sportovním rybolovem, rádi Vás mezi námi uvítáme. Další informace o nás najdete na internetové adrese: http://www.rybariskuhrov.cz/

 
 


Poslední fotografie



počasí

Počasí Skuhrov nad Bělou - Slunečno.cz

Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 3
Celkem: 263011
Měsíc: 5026
Den: 368