Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z činnosti místní organizace Českého rybářského svazu ve Skuhrově nad Bělou v roce 2019

Z činnosti místní organizace Českého rybářského svazu

ve Skuhrově nad Bělou v roce 2019

 

        Rok 2019 se nám přehoupl do své druhé půlky a naše organizace má za sebou již řadu událostí.  Letošní rok začal doděláním výpustě na D2 v Debřecích, úpravou hráze na D2. Když bylo vše po nemalých komplikacích hotovo, rybník se po dvou letech zase konečně napustil.  Rybník D1 se v dubnu naopak vypustil, část ryb se dala do D2 a zbytek se odvezl do rybníku v Rybníčkách.   Po vypuštění rybníku D1 nás čekalo nemilé překvapení v podobě zanešené výpustě.  Již v průběhu vypouštění jsme opravili sesouvající se levý břeh rybníku a teď jsme museli rychle vyčistit výpusť, aby se rybník mohl začít co nejdříve napouštět. Vše se muselo udělat v krátké době, aby byl dostatečný přítok na napuštění rybníku. Přes veškerou snahu se čištění protáhlo a tak rybník potom natékal velice pomalu, čehož si občané Skuhrova určitě všimli.  Když byl rybník asi z půlky napuštěn, slovil se rybník v Rybníčkách.  Ryby byli  vráceny zpět do D1 a do rybníku v Rybníčkách se dala násada kapra a amura.  Je teprve začátek léta a  již se potýkáme s nedostatkem vody. Spodní rybník je na tom dobře vzhledem k průsaku z horního rybníka D2, ale v tom nám již chybí asi metr vody. Musíme doufat, že trochu zaprší  a hladina rybníku se doplní. Jinak hrozí kyslíkové deficity a úhyny ryb, jako tomu bylo v minulém roce.

       Již jsme uspořádali závody dospělých na spodním rybníku v Debřecích.  Jak se již stává zvykem, na obou závodech je většina soutěžících z cizích spolků a to kolikrát i ze značných vzdáleností. V letošním roce se sešlo na naše poměry docela hodně závodníků. Celkem soutěžilo 45 závodníků.  Počasí se vydařilo, ryby brali, tak snad vládla spokojenost.

     Navázali jsme na loňskou účast na akci “Proměny dřeva“, které se konají ve Skuhrově nad Bělou.  Jako rybáři jsme zde měli stánek, kde jsme prodávali smažené pstruhy. Na pstruhy bili kladné ohlasy a tak i já, leč ryby moc nejím, jsem ochutnal. Musím říci, že opravdu moc chutnali, nebo aspoň mě.

       To, že se snažíme udržovat okolí rybníků v pořádku, aby zde bylo příjemné prostředí, je samozřejmostí. Tak jako to, aby bylo dostatek ryb a každý si při rybolovu zachytal a neseděl u vody bez záběru.

      Ještě teď v červenci nás čeká soustředění mladých rybářů na rybníku v Debřecích. Nejen děti z rybářského kroužku se zde budou zdokonalovat v lovu ryb, ale i ve všem, co s rybolovem souvisí.  Do konce roku nás pak ještě čeká 24 hodinový závod dvojic, který se koná 17 a 18 srpna.  Přijďte se podívat, jak takový závod probíhá a podpořit závodníky. Občerstvení zajištěno.    

     Na tomto místě bych chtěl poděkovat obecním úřadům ve Skuhrově nad Bělou a Kvasinách za spolupráci a podporu našeho spolku. Pro děti z kroužku mládeže se díky této podpoře může pořádat více zajímavých akcí a začínajícím dětem můžeme, poskytnou drobnosti potřebné k tomuto krásnému sportu. Také děkujeme sponzorům, kteří věnují ceny na rybářské závody. Pokud chcete relaxovat v přírodě se sportovním rybolovem, rádi Vás mezi námi uvítáme. Další informace o nás najdete na internetové adrese: http://www.rybariskuhrov.cz/

 
 


Poslední fotografie



počasí

Počasí Skuhrov nad Bělou - Slunečno.cz

Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 262156
Měsíc: 4594
Den: 74